Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madkundskabsforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Oversigt over læremidler

Plakat



             

Plakaten med sæsonens grøntsager kan bestilles gratis i 2 formater: 70 x100 cm og en mindre køleskabsmodel.
Send mail til kfju@danskgartneri.dk med angivelse af antal og format samt navn og adresse, hvor plakaterne skal sendes hen. Plakaterne er gratis.       

Download plakat i høj opløsning (pdf)  

Madsnild - mindre madspild



 

Materialet er udarbejdet af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Hanne Birkum for Miljøstyrelsen. Materialet er udviklet som en del af Mind The Trash, der er en online læringsportal om affald og ressourcer for 4.-6. klassetrin i den danske grundskole.

Læs mere om Madsnild - mindre madspild

Mad fra landet



 

Materialet er udarbejdet af Landbrug & Fødevarer målrettet 1.-3. klassetrin i natur/teknologi og dansk. Hæftet kan bruges til læsning eller i flerfaglige temaforløb om mad og landbrug. 

Læs mere om Mad fra landet

Koen og mælken



 

En bog om køer og mælk målrettet 4.-6. klassetrin i natur/teknologi og madkundskab. Bogen kan bruges til læsning eller temaforløb om landbrugsproduktion.

Læs mere om Koen og mælken

Økologi - hvad er det? 


 

Et temahæfte om økologisk mad, og hvordan den bliver til, målrettet 4.-6. klassetrin, i natur/teknologi og madkundskab. 

Læs mere om Økologi - hvad er det?

 

​Griseliv og svinekød


 

En bog om grisens oprindelse, udvikling, liv og adfærd målrettet mellemtrinnet i natur/teknologi. Den indeholder arbejdsopgaver, opskrifter og inspiration til et gårdbesøg. 

Læs mere om Griseliv og svinekød

 

Mælkevejen - Bonderøv i Børnehøjde 


 

En E-bog målrettet mellemtrinnet i de danske folkeskoler og andre børn der gerne vil lære om koens liv, og mælken den producerer. 

Læs mere om Mælkevejen - Bonderøv i Børnehøjde

  

Alternative læringsrum



 

Landbrug som alternativt læringsrum – en artikel om at bruge det omkringliggende samfund i undervisningen med link til læremidlet Klassen i Stalden.

Læs mere om Landbruget som fagligt læringsrum

Kylling - fra jord til bord




 

Powerpoint præsentation der gennemgår kyllingeproduktionen i Danmark, den historiske udvikling, kyllingens vej fra æg til tallerken.

Læs mere om Kylling - fra jord til bord

 Æg og sundhed




 

Æg kan utroligt mange ting i køkkenet, æg indgår i mange retter og i mange landes madkultur, og så er æg en sund fødevare.

Læs mere om Æg og sundhed

MIT kokkeri



 

MIT kokkeri er en ny kogebog, der gratis gives til alle skoleelever mellem 10 og 15 år, der har faget madkundskab i skoleåret 2014/15 og 2015/16.

Læs mere om MIT kokkeri

 

Nye kostråd



 

Der er mange, der gerne vil gøre sig kloge på kost, mad og måltider, men det hviler ofte ikke på videnskabelig evidens. Det gør de officielle kostråd.

Læs mere om De officielle kostråd

 


Kødets Gang




 

Besøg Kødets Gang og lær om svineproduktion, slagtning, opskæring, forarbejdning, hygiejne, ernæring og meget mere.

Læs mere om Kødets Gang

 

Mørt og ikke tørt - stegning af kød



 

Et undervisningsmateriale udarbejdet af Hanne Birkum Petersen, der omhandler tilberedning af kød, kød og grundsmage, spisekvalitet, køkkenhygiejne og dets plads i en sund, varieret kost. 

Læs mere om Mørt og ikke tørt - stegning af kød

7 opskrifter med kødsovs


 

Materialet om kødsovs viser, hvordan den samme kødsovs kan bruges til syv forskellige retter. Elevhæfte og lærervejledning er udarbejdet af Kirsten Marie Pedersen.

Læs mere om 7 opskrifter med kødsovs

 

Vidste du at...


 

Vidste du at... er A4 ark med sammenligninger af energiindholdet i forskellige retter med det tilsvarende indhold i fx popcorn, kiks eller slik. Desuden oplyses, hvor længe man skal dyrke forskellige former for motion for at forbrænde den energi, man har indtaget ved at spise retten/slikket. På bagsiden af arket findes opskrifter og en quiz om sund mad og motion.

Ønsker du trykte eksemplarer af materialerne: Send en mail til publikationer@lf.dk med angivelse af materialetitel, antal samt navn og adresse, hvor materialerne skal sendes hen. Materialerne er gratis.

Læs mere om Vidste du at...

 

Quizzer om ernæring og sundhed  


 

På denne side kan du finde quizzer og tilhørende svar, som kan bruges i undervisningen.

Spørgsmålene er delt op i 7 forskellige temaer. 
God fornøjelse!

Find alle quizzer her


 Vidste du at...


 

Vidste du at... Dagskost for unge med sammenligninger af energiindholdet i forskellige retter med det tilsvarende indhold i fx en "burgermenu".

Download præsentationen Vidste du at ... Dagskost for unge

 

Kend din Knold


 

Et undervisningsforløb om kartofler, hvor elever tilegner sig grundviden om kartoflen, dens historie og anvendelsesmuligheder. Læremidlet er udarbejdet af lærere med erfaring i undervisning i hjemkundskab. 

Læs mere om Kend din Knold

 

Klimavenlig kylling



 

Klimavenlig Kylling er Landbrug & Fødevarers bidrag til Nordisk Klimadag. Hæftet kan bruges i udskolingen (7.-10. klasse) som baggrund for temaarbejde om klima og mad eller temaarbejde om kyllingeproduktion.

Læs mere om Klimavenlig Kylling

Fra Vesterbro og hele verden


 

Opskriftshæfte med 12 børns yndlingsretter. Retterne er meget forskellige og varierer også i sværhedsgrad, men fælles for dem alle er, at det er mad som familierne ofte laver hjemme.

Læs mere om Fra Vesterbro og hele verden

 

Halløjsa! Krydder-Kurt og Krus-Pernille



 

Et undervisningsmateriale med fokus på krydderurter, hvor eleverne skal arbejde undersøgende og eksperimenterende. Materialet er udarbejdet af Hanne Birkum Petersen.

Læs mere om Halløjsa! Krydder-Kurt og Krus-Pernille

Stilken, bøffen og blommen


 

Materialet giver mulighed for at komme rundt om tomaten i hjemkundskabsundervisningen. Der er fokus på produktion, tomattyper, opbevaring, anvendelse i forskellige retter m.m. Udarbejdet af Hanne Birkum Petersen.

Læs mere om Stilken, bøffen og blommen


Bakterier i din hverdag 


 

Lærermidlet undersøger de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem.

Læs mere om Bakterier i din hverdag 

 

Mad, hygiejne og mikroorganismer 


 

Et tværfagligt undervisningsmateriale til 0.-7. klasse. Det handler om nyttige og skadelige bakterier fra jord til bord og er udarbejdet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Danske Slagterier.

Læs mere om Mad, hygiejne og mikroorganismer

Vild med kylling


 

Hvad skal man vide, når man køber kylling, og hvordan skal den behandles i køkkenet? De spørgsmål får eleverne svar på i Vild med kylling.

Ønsker du trykte eksemplarer af materialerne: Send en mail til publikationer@lf.dk med angivelse af materialetitel, antal samt navn og adresse, hvor materialerne skal sendes hen. Materialerne er gratis.

Læs mere om Vild med kylling

 

Den kritiske forbruger


 

Den kritiske forbruger handler om de valg og dilemmaer, vi stilles overfor, når vi går på indkøb.

Ønsker du trykte eksemplarer af materialerne: Send en mail til publikationer@lf.dk med angivelse af materialetitel, antal samt navn og adresse, hvor materialerne skal sendes hen. Materialerne er gratis.

Læs mere om Den kritiske forbruger

 

Kyllingeskolen.dk


 

På hjemmesiden kan du finde inspiration til at arbejde med kylling i hjemkundskab. Her kan du bl.a. finde opskrifter, læremidler, dilemmaspil og relevante links.

Se mere på Kyllingeskolen.dk

 

Eksperimenterende bageforløb


 

Eleverne skal, gennem praktisk, eksperimenterende og teoretisk arbejde, opnå færdigheder, der giver mulighed for at udvikle æstetiske– og håndværksmæssige erfaringer, med fokus på bagning af brød.

Læs mere om det eksperimenterende bageforløb


Bliv din egen maddetektiv


 

Dansk Varefakta Nævn har udarbejdet skoleavisen ”Bliv din egen maddetektiv” med vejledninger og opgaver for mellemtrinnet, så de lærer at læse og forstå en varedeklaration.

Læs mere om Bliv din egen maddetektiv


Grisen og danmarkshistorien


 
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller her om nogle
retter, som vi har spist igennem århundreder, og som
stadig ses på middagsbordet. Det er retter, der har
indvirket på den danske madkultur og svinekødets
betydning. Læs Grisen og danmarkshistorien.

 

Se også...

Se også...

Se også...

Se også...

Se også...

Se også...

Se også...